De dames met cheque en de hoofdsponsor van het toernooi; Ernst Termeulen, eigenaar van BLTC In Between.
De dames met cheque en de hoofdsponsor van het toernooi; Ernst Termeulen, eigenaar van BLTC In Between. Foto: PR

Regionaal Sherrytea-toernooi levert ruim 10 mille op voor Pink Ribbon

Sport

REGIO - Het regionaal Sherrytea-toernooi 2021 heeft ruim 10.000 euro voor Pink Ribbon opgebracht. Dat laat de organisatie weten.

Een week lang werd door tientallen dames getennist op verschillende banen in de regio. Afgelopen donderdag was de finale-avond van Sherrytea 2021, die werd gespeeld bij BLTC In Between in Blaricum. “Helaas werd rond 19.45 uur bij de schakelkasten van de baanverlichting rook gedetecteerd en vielen alle lichten uit. De in allerijl aangesnelde elektricien constateerde dat het deze avond niet meer opgelost kon worden. Gelukkig konden we bij verenigingen in de buurt terecht en werd de finale van de 7 en de halve finales van de 8 gespeeld op De Kuil in Huizen, net als de finale van de 8”, laat een woordvoerder weten. Lonneke Boumans en Marianne Hersbach zijn daar winnaars van de 8 geworden. Ella Kamer en Ellen Wiffrie zijn de winnaars in categorie 7. 

De halve finales en de finale van de 5 zijn gespeeld bij LLTC (Laren). Karin van Susante en Henriëtte Willems kwamen als winnaars van deze categorie. De finale van de categorie 6 werd verplaatst naar Het Spieghel (Bussum) en daar zijn Karen van Monsjou en Myrna Veenstra kampioen geworden. De laatste poulewedstrijden van de 4 werden afgespeeld op ‘t Laer (Laren), waar Rose-Marie Koopman en Eveline van Poelgeest als winnaars uit de bus zijn gekomen.

Evelien Verbaas was als afgevaardigde van Pink Ribbon ook bij BLTC in Blaricum donderdagavond. “Toen de laatste wedstrijden op de andere parken bezig waren, hebben wij haar een cheque van maar liefst 10.101 euro kunnen overhandigen.” Verbaas bedankte alle deelneemsters aan het toernooi, alle verenigingen die hun club beschikbaar stelden, alle toeschouwers en bekenden die ook lootjes gekocht hebben en natuurlijk alle Sherrytea-teamleden voor hun inzet en bijdrage. “Pink Ribbon is heel dankbaar voor deze mooie donatie.”


Uit de krant