Afbeelding
Foto: FSC Nederland

Slokker Bouwgroep dit jaar tweede in Forest50 ranking

Bedrijven

HUIZEN - Slokker Bouwgroep is dit jaar op de tweede plaats geëindigd in de Forest50. De drie jaren hiervoor wist het Huizer bedrijf als eerste te eindigen. Die eer ging dit jaar naar VolkerWessels.

De prestigieuze lijst rangschikt de grootste 50 bouwbedrijven in Nederland op de mate van gebruik van duurzaam hout en de communicatie over het belang van verantwoord bosbeheer. De ranking wordt sinds 2015 door FSC Nederland gepubliceerd.

Voorbeeldfunctie
Wyke Smit, directeur van FSC Nederland: “Slokker Bouwgroep heeft niet alleen de missie om als bouwbedrijf duurzame stappen te zetten, maar zich ook tot doel gesteld dit ook over te brengen op de bouwsector als geheel.”

“Alle waardering dat ze die voorbeeldfunctie actief invullen. Het is voor mij dan ook geen verrassing dat Slokker Bouwgroep zich dit jaar opnieuw in de top van de Forest50 ranking nestelt.”

Samen staan we sterk
Erna Snelder, KAM functionaris bij Slokker Bouwgroep, is zeer tevreden met de behaalde score. Dit jaar zijn wij trotse tweede geworden op deze ranglijst, een prestatie van formaat. Drie jaar lang hebben wij als winnaar een voortrekkersrol vervuld voor onze collega-bedrijven, die de uitdaging zijn aangegaan om onze prestatie minstens te evenaren.”

“Dat is positief, want alleen samen staan we sterk, zeker ook als het om duurzaam bosbeheer gaat. Wij waarderen de inzet en betrokkenheid van onze opdrachtgevers, leveranciers, onderaannemers en natuurlijk onze medewerkers dan ook enorm.”

Punten
In de Forest50 ranking kunnen bouwbedrijven in totaal 135 punten verdienen. Belangrijke criteria zijn het totaal toegepaste percentage gecertificeerd hout, de mate waarin houten kozijnen worden toegepast, de communicatie over het belang van duurzaam hout en het toepassen van eigen houtbouwconcepten en minder bekende houtsoorten.

VolkerWessels behaalde127 punten en Slokker Bouwgroep 122. BAM is derde geworden met 119 gevolgd door Heijmans, dat ook een vestiging heeft in Huizen, met 116 punten.

Klimaatprobleem
De toepassing van duurzaam hout is een van de meeste effectieve mogelijkheden voor de bouwsector om het klimaatprobleem aan te pakken. Waar de productie van de meeste bouwmaterialen energie-intensief is, en gepaard gaat met een hoge CO2-uitstoot, legt duurzaam beheerd bos juist CO2 vast”, aldus FSC Nederland.

“Bovendien is hout als hernieuwbare grondstof hét circulaire bouwmateriaal bij uitstek. In samenwerking met een groep koplopers in de bouw, waaronder de genoemde bedrijven, probeert FSC Nederland die kwaliteiten van houtgebruik in de bouw te promoten en innovaties te stimuleren.”

Uit de krant