Afbeelding
Foto: Wonderwood
Advertorial

Marloes Bronkhorst van Store of Daydreams: Ondernemen vanuit het hart

Bedrijven

Visie, intuïtie en liefde voor het ondernemen. Daarmee runt Marloes Bronkhorst een onlinestore en twee fysieke winkels in de Naarderstraat in Laren. “En dat doe ik met hart en ziel.”

Dat ze ooit drie winkels, waarvan een onlineshop, zou runnen, had Marloes nooit kunnen vermoeden. “Nee, dat was niet een doel op zich, maar kwam op mijn pad en ik ben er superblij mee.” 

Ze volgde een mode- en interieuropleiding, liep stage in New York, haalde deelcertificaten op het Central Saint Martins College of Art and Design in Londen en leerde haar huidige man Sander in New York kennen. Samen gingen ze terug naar Nederland, waar Marloes al snel werd gevraagd voor stylingopdrachten. “Zo ook voor uitgever Sanoma, en de interieurspullen die ik nodig had, verkocht ik na afloop online. Ik vond het werk heerlijk om te doen, maar miste de mode. De onlineshop ging goed en ik dacht: waarom verkoop ik geen luxe kinderkleding erbij? Ik had tijdens mijn opleiding stage gelopen bij Stella McCartney en werd verliefd op haar kleding. Dus dat was het eerste merk dat ik online verkocht.”

Haar webwinkel liep als een malle na een tijdje. Klanten uit heel de wereld kochten kleding bij de nuchtere Marloes uit het Gooi. En hoewel een fysieke winkel niet op haar lijstje stond, grapten Marloes en man er wel over. “Wat zou er gebeuren als we de kleding die we online verkochten in een winkel zouden hangen? vroegen we ons af. Zeven jaar geleden hakten we de knoop door en opende ik Store of Daydreams. En sinds die tijd komen mensen van heinde en verre naar ons toe. Ik kon steeds meer inkopen, kweekte goodwill en ben altijd in mijn eigen niche gebleven. De merken die ik voer zijn heel specifiek en soms koop ik items in waarvan ik weet: dat zijn geen hardlopers, maar er is vast een gekke Koreaan die het geweldig vindt.”

Inmiddels heeft ze acht enthousiaste medewerksters en heeft ze onlangs Store of Daydreams Studio geopend waar ze alles voor de baby- en kinderkamer verkoopt en waar men terecht kan voor interieuradviezen. “Ik volg mijn eigen intuïtie, vaar mijn eigen koers. Door dicht bij mezelf te blijven, haal ik alles uit het ondernemerschap.”

Naarderstraat 15a en 27 | 1251 AX Laren | 035-6315496 | www.storeofdaydreams.com/nl

Uit de krant