Het verloop van de meldingen van een aantal jaren in beeld.
Het verloop van de meldingen van een aantal jaren in beeld. Foto: Ruben Woudsma

Sterke toename klachten over vuurwerk

Algemeen

HUIZEN - Vuurwerkmeldpunt Huizen heeft in de week van 29 november veel extra klachten ontvangen. De meldingen lijken te komen uit een strook waarin het Bad Vilbelpark als centrale as fungeert. Dit jaar zijn er bij het vuurwerkmeldpunt totaal al 190 klachten binnengekomen.

Meldpuntmedewerkers constateren dat het aantal meldingen in genoemde week erg hoog is ten opzichte van voorgaande jaren. Het totale aantal van 2020 is echter nog niet overstegen. Er zijn veel klachten over harde knallen. Een van de melders liet weten: ‘Elke avond na 20.00 uur begint het met de bommen in het Bad Vilbelpark’.

Fietstunnels
Diverse melders vragen om directe oplossingen, zoals: ‘Gaan Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA’s) ook controleren bij fietstunnels in Huizen?’.

Tijdens de laatste Algemeen Bestuur en Middelen (ABM) vergadering gaf de burgemeester aan dat dit de aandacht heeft. BOA’s zijn immers ook verantwoordelijk voor handhaving van de coronamaatregelen.

Melding maken
Tot woensdag 5 januari 2022 blijft het vuurwerkmeldpunt Huizen geopend. Iedereen blijft welkom om de komende weken melding te maken via: rubenwoudsma.nl/vuurwerkmeldpunt-huizen.

Wanneer het meldpunt onbereikbaar is, kan melding worden gemaakt via ruben.woudsma@gmail.com of telefoonnummer 06-47310855.

Uit de krant