In de Brassershoeve worden senioren geholpen om te gaan met de moderne techniek.
In de Brassershoeve worden senioren geholpen om te gaan met de moderne techniek. Foto: G. Honing-Kos

Brassershoeve helpt bij computer, tablet en smartphone gebruik

Algemeen

HUIZEN - Voor senioren zijn er in de Brassershoeve weer de nodige, nuttige cursussen die hen helpen zelfstandig te blijven. Er is hulp en uitleg voor het gebruik van de moderne communicatiemiddelen.

In de afgelopen periode werd het weer pijnlijk duidelijk. De GGD was telefonisch niet bereikbaar. Via internet moest de afspraak voor de boosterprik worden gemaakt.

Moeite mee
Voor een bezoek aan restaurant of bioscoop is een QR-code nodig en middels beeldbellen is er steeds vaker contact met de dokter of het ziekenhuis. Het is een ontwikkeling waar senioren moeite mee hebben.

Ze kunnen hun kinderen, buren of een goede vriend vragen hen hiermee te helpen. Dat is een oplossing, maar senioren worden daarmee wel afhankelijk van anderen en dat is niet prettig.

Computerles
Men is nooit te oud om te leren, zegt het spreekwoord en dat geldt zeker voor het leren omgaan met een computer, tablet of smartphone. Er is daarvoor hulp beschikbaar die speciaal is gericht op senioren waarbij in een rustig tempo wordt gewerkt aan het zelfvertrouwen en eventuele angst wordt omgezet in nieuwsgierigheid.

De Brassershoeve aan de Waterstraat 2 is een officieel leercentrum van SeniorWeb. Eind januari 2022 starten groepslessen voor maximaal drie of vier personen. Ook zijn er individuele lessen waarbij zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met de wensen en mogelijkheden van de cursist. 

Acuut probleem
Is er een acuut probleem of een vraag met betrekking tot computergebruik, dan kunnen senioren terecht bij de helpdesk op dinsdag- en donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. In verband met de lockdown is de helpdeks tot 17 januari gesloten.

De Brassershoeve is vanaf 18 januari 2022 geopend van maandag tot en met vrijdag 9.00 tot 12.00 uur en 13.00 tot 17.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.debrassershoeve.nl en www.seniorweb.nl/huizen. Voor telefonische inlichtingen met betrekking tot de computercursussen: Geert Vedder, telefoon 06-11419308 of cursussen@debrassershoeve.nl.

Uit de krant