Het voormalige schooltje aan de Jan van Galenstraat
Het voormalige schooltje aan de Jan van Galenstraat Foto: Google Maps

Oekraïense kinderen krijgen les op Jan van Galenstraat

Algemeen

HUIZEN - De gemeente gaat het voormalige schoolgebouwtje aan de Jan van Galenstraat 35 gereedmaken voor onderwijs aan Oekraïense basisschoolleerlingen.

Dit staat te lezen in een brief aan de omwonenden. Deze zaten eigenlijk in een traject met de gemeente om te praten over de woningbouwplannen voor die locatie.

50 leerlingen
‘Omdat de woningbouwplannen nog niet gereed zijn, is het voornemen om vanaf 1 mei deze locatie gereed te maken voor onderwijs aan ongeveer 50 Oekraïense basisschoolleerlingen. Het daadwerkelijke onderwijs zal starten op maandag 9 mei, na de meivakantie.’

In Huizen wordt het basisonderwijs voor kinderen van vluchtelingen georganiseerd door de Kamperfoelieschool aan de Delta. Net als Nederlandse kinderen, hebben deze kinderen recht op onderwijs.

Toestroom
‘De toestroom is echter zo groot dat het schoolbestuur ons heeft gevraagd uit te kijken naar een extra locatie. Deze hebben wij gevonden in het voormalige schoolgebouwtje aan de Jan van Galenstraat 35’, meldt de gemeente in de brief.

Door de onzekere situatie in Oekraïne is er geen zekerheid te geven hoe lang de vluchtelingen in Huizen blijven. De gemeente verwacht de locatie in elk geval tot aan de kerstvakantie eind dit jaar nodig te zullen hebben.

Mensen die iets willen betekenen voor de vluchtelingen worden gevraagd contact op te nemen met de Vrijwilligerscentrale via de website of telefoonnummer 035-5267553. Zij coördineren alle hulp. Op huizen.nl/Oekraine is de meest actuele informatie te vinden over de opvang van vluchtelingen.

Uit de krant