Afbeelding
Foto: Rijkswaterstaat/Tineke Dijkstra Fotografie

Knooppunt Eemnes komend weekend opnieuw deels dicht

Algemeen

REGIO - Wie komend weekend de weg, en dan met name de A1 op gaat, moet net als twee weken terug serieus rekening houden met extra reistijd. De hoofdrijbaan van de A1 bij knooppunt Eemnes - vanuit Amersfoort richting Amsterdam - is namelijk dicht.

Rijkswaterstaat voert tussen april en 20 juni in zeven weekenden groot onderhoud uit aan het knooppunt en diverse afsluitingen zijn daarvan het gevolg.

Zeven weekeinden
“In zeven weekeinden brengen we onder andere 8,3 kilometer nieuw asfalt aan en vervangen we 24 voegovergangen van 12 viaducten, circa 30 detectielussen en 9 kilometer vangrails”, aldus Rijkswaterstaat.

“De afsluitingen worden ook gebruikt voor het uitvoeren van reguliere onderhoudswerkzaamheden zoals maaiwerkzaamheden, reinigen goten en herstellen asfaltschades.”

Extra reistijd
Komend weekeinde, van vrijdag 21.00 uur tot maandag 5.00 uur, is het tweede van zeven weekenden dat Rijkswaterstaat aan de slag gaat. Reizigers moeten rekening houden met extra reistijd die kan oplopen tot vijftien minuten.

Ook in weekend 4 - medio mei - zal de extra reistijd vijftien minuten zijn. Tijdens de overige vijf weekenden is dat zelfs dertig minuten, waarschuwt Rijkswaterstaat. 

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over groot onderhoud knooppunt Eemnes en de hinder per weekend op rijkswaterstaat.nl/grootonderhoudEemnes of bel 0800-8002.


Afbeelding: Rijkswaterstaat

Uit de krant