Afbeelding
Foto: Rijkswaterstaat

Opnieuw groot onderhoud komend weekend op A1 bij Eemnes

Algemeen

REGIO - Automobilisten moeten komend weekend opnieuw rekening houden met werkzaamheden op de A1 bij knooppunt Eemnes en dus extra reistijd. Deze kan oplopen tot dertig minuten, aldus Rijkswaterstaat. 

Van 1 april tot 20 juni voert Rijkswaterstaat in zeven weekenden groot onderhoud uit aan het knooppunt met diverse afsluitingen tot gevolg. Ieder weekend wordt aan een ander gedeelte van het knooppunt gewerkt.

“In zeven weekenden brengen we onder andere 8,3 kilometer nieuw asfalt aan en vervangen we 24 voegovergangen van 12 viaducten, circa 30 detectielussen en 9 kilometer vangrails. De afsluitingen worden ook gebruikt voor het uitvoeren van reguliere onderhoudswerkzaamheden zoals maaiwerkzaamheden, reinigen goten en herstellen asfaltschades.”

Af- en opritten
Komend weekend is deel drie van de zeven weekenden. Rijkswaterstaat voert van vrijdag 29 april 21.00 tot maandag 2 mei 05.00 uur verschillende onderhoudswerkzaamheden uit aan de parallelbaan van de A1 richting Amsterdam bij knooppunt Eemnes.

Tijdens de werkzaamheden zijn verschillende af- en opritten en verbindingswegen afgesloten. Er is geen stremming voor het doorgaande verkeer op de A1 Amersfoort naar Amsterdam. 

Wel zijn afgesloten de af- en oprit Soest (10) richting Amsterdam, de verbindingsweg vanuit Amersfoort (A1) richting Almere (A27) en de verbindingsweg vanuit Almere (A27) richting Amsterdam (A1).

Kijk voor meer informatie over groot onderhoud knooppunt Eemnes en de hinder per weekend op rijkswaterstaat.nl/grootonderhoudEemnes


Bijschrift - Credit

Uit de krant