Wim Groothoff met het schaalmodel van de Prinses Margriet.
Wim Groothoff met het schaalmodel van de Prinses Margriet. Foto: Bob Awick

Leden schenken model Prinses Margriet aan hun reddingsbrigade

Algemeen

HUIZEN - Reddingsbrigade Huizen is na 21 jaar, 2 maanden en 10 dagen weer opnieuw in het bezit van reddingboot Prinses Margriet. Maar dan als model.

De boot werd gisteren door de Wim Groothoff namens de leden overhandigd. Die hadden het geld voor de modelboot ingezameld.

Eigenlijk was het de bedoeling dat het model bij het 50-jarig bestaan van de reddingbrigade zou worden overhandigd, maar dat liep anders.

Modelbouwer
Het was al moeilijk om een modelbouwer te vinden die enigszins betaalbaar een model kon bouwen. Toen die gevonden was, gaf hij de opdracht terug nadat hij was begonnen.

Een nieuwe bouwer, Piet Winterhoff, kwam in beeld en bood aan tegen materiaalkosten het model te bouwen.

Corona
Op 12 september 2020 is het model opgehaald met het idee om kort daarna op een zaterdag deze Prinses Margriet feestelijk binnen te halen. Toen gooide corona roet in het eten.

Gisteren kon het model eindelijk met enige bombarie overhandigd worden, zodat de Prinses Margriet voor eeuwig in het bezit is van de brigade in Huizen.

Ter Heide
De oorspronkelijke boot kwam via de KNZHRM bij Huizen, ook door een van de leden. De boot is in Huizen flink aangepast naar de wensen van de bemanning en die werden dat werd door de leden zelf gerealiseerd.

De grote uitvoering voer van 31-07-1982 tot 03-03-2001 in Huizen en is later naar Ter Heide gegaan. “Ik denk dat ze daar uitermate jaloers zullen zijn op onze versie in de vitrinekast”, aldus Wim Groothoff.

Uit de krant