50-jarig jubileumviering op Botterwerf

Voorzitter Adriaan Schoorl: ‘Lidmaatschap van de Rotaryclub verrijkt je leven’

do 19 mei, 10:27 · leestijd 6 minuten Algemeen
Adriaan Schoorl (r) op een maandagavondbijeenkomst van Rotaryclub Huizen.
Adriaan Schoorl (r) op een maandagavondbijeenkomst van Rotaryclub Huizen. Foto: Bob Awick

Rotaryclub Huizen bestaat een halve eeuw. Adriaan Schoorl, een van de twee voorzitters en tevens webmaster van de club, was in zijn beginjaren nog een tijd samen met zijn vader lid. Hij meldde zich in 2010 aan en blikt nu terug op het verleden maar vertelt ook over het heden.

Het is bijzonder dat een club twee voorzitters heeft, beaamt hij. Het heeft zo zijn voordelen. De voorzitters werken met elkaar samen en blijven twee in plaats van een jaar aan het roer staan.

Rotaryclub Huizen werd op 24 mei 1972 een feit. De club werd op dat moment officieel door de Rotary erkend. Het vijftigjarig bestaan wordt echter niet op 24 maar op zaterdag 21 mei gevierd en wel op de Botterwerf met een groot diner voor leden en gasten van de Duitse zusterclub in Cloppenburg. 

“Er komt een grote tent te staan dus een eventuele regenbui zal ons niet deren. Indien nodig wordt er gezorgd voor terrasverwarming. De botterwerf is een mooie plek in Huizen die een link heeft met de vroegere cultuur van het dorp. Tijdens de maaltijd zullen e..