De explosie in de woning vond 10 juli plaats. Sindsdien is het dreigingsbeeld onveranderd en blijven de maatregelen van kracht.
De explosie in de woning vond 10 juli plaats. Sindsdien is het dreigingsbeeld onveranderd en blijven de maatregelen van kracht. Foto: Bob Awick

Burgemeester verlengt woningsluiting Roef opnieuw met 28 dagen

Algemeen

HUIZEN - Locoburgemeester Bert Rebel heeft op nadrukkelijk advies van politie en Openbaar Ministerie (OM) besloten om de sluiting van twee woningen aan de Roef in Huizen opnieuw te verlengen met 28 dagen.

De huidige sluiting van de woningen zou op vandaag, 19  augustus, om 18.00 aflopen. Het besluit tot verlenging geldt vanaf 19 augustus 18.00 uur tot 16 september 2022 18.00 uur. 

Dreigingsbeeld onveranderd
Er is sprake van een serie incidenten in de regio Midden Nederland. Het Openbaar Ministerie vermoedt dat deze incidenten voortkomen uit een conflict in het criminele drugsmilieu. Ook het incident aan de Roef in Huizen wordt hiermee in verband gebracht”, aldus de gemeente.

“Volgens politie en OM is het dreigingsbeeld de afgelopen periode niet veranderd. Op grond daarvan dringen zij erop aan om de sluiting te verlengen met eenzelfde periode. Mocht de situatie tussentijds veranderen, dan worden de sluitingsbevelen heroverwogen.”

Veiligheidsmaatregelen
De huidige veiligheidsmaatregelen, zoals intensief en zichtbaar cameratoezicht dat live wordt uitgelezen, blijven voorlopig van kracht.

Uit de krant