Afbeelding
Foto: Karin van Leeuwen

Leger des Heils zoekt collectanten in Huizen

Algemeen

HUIZEN - Het Leger des Heils is op zoek naar collectanten in Huizen voor de jaarlijkse collecteweek van 28 november tot en met 3 december. “Alleen met de hulp van vrijwilligers is het voor ons mogelijk op buurtniveau activiteiten te blijven organiseren om sociale uitsluiting en eenzaamheid te bestrijden.”

“In deze complexe tijden, waarin armoede en uitsluiting als gevolg van economische omstandigheden steeds vaker voorkomen, is financiële hulp harder nodig dan ooit. Steeds meer mensen zijn op zichzelf teruggeworpen en niet iedereen redt het alleen.”

Vangnet
Het Leger des Heils heeft door heel Nederland meer dan honderd buurthuiskamers, bedoeld voor de directe omgeving en toegankelijk voor iedereen. “Mensen kunnen er terecht voor een kopje koffie, een spelletje, een maaltijd, een gesprek, zingevingsvragen of bijvoorbeeld tweedehands kleding.”

Op steeds meer locaties wordt ook schuldhulp en huiswerkbegeleiding geboden, aangevuld met lokale activiteiten. “Het doel van dit alles is om mensen uit een sociaal isolement te halen of dit isolement te voorkomen.”

“Zeker voor mensen met minder bestedingsruimte is zo’n locatie vaak echt een vangnet. In deze buurthuiskamers kunnen buurtbewoners elkaar leren kennen, waardoor gewerkt wordt aan hun sociale netwerk en bovendien de buurt wordt versterkt.”

Vrijwilligers
Het overgrote deel van deze buurthuiskamers is echter niet gesubsidieerd, waardoor het bestaan volledig afhankelijk is van giften en donaties. Het Leger des Heils organiseert daarom ook dit jaar een landelijke collecteweek.

“De hulp van vrijwilligers is daarbij keihard nodig.” Aanmelden kan via legerdesheils.nl/word-collectevrijwilliger.

Uit de krant

Voorproefje Nieuwsblad voor Huizen Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief