Fabel, Lotte, Mina en Eveline met de prijs in handen.
Fabel, Lotte, Mina en Eveline met de prijs in handen. Foto: Huizermaat

Leerlingen Huizermaat winnen internationale filosofie-ontwerpwedstrijd

Algemeen

HUIZEN - Vier filosofieleerlingen uit 5-vwo van de Huizermaat waren op donderdag 17 november op de Campus Den Haag van Universiteit Leiden om deel te nemen aan de internationale filosofie-ontwerpwedstrijd. 

Ze maakten kans op het felbegeerde beeldje van Spinoza en een jaarabonnement op Filosofie Magazine.

Filosofieleerlingen Fabel, Lotte, Mina en Eveline waren lange tijd bezig met de opdracht die werd uitgeschreven door Stichting Internationale Spinozaprijs: Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de digitale wereld bijdraagt aan de dingen die we belangrijk en waardevol vinden in het leven? Hoe kan de digitale wereld onze positieve mogelijkheden vergroten en hoe kunnen we slechte dingen juist voorkomen? Ontwerp een instrument dat bijdraagt aan het mentale welzijn van jongeren in de digitale wereld.

Indruk
Toen Eveline, Lotte, Mina en Fabel te horen kregen dat de jury erg onder de indruk was van hun ingezonden ontwerpvraag konden ze hun geluk al niet meer op. Zij mochten door naar de finaleronde waarin hen werd gevraagd een antwoord te ontwerpen op hun eigen ontwerpvraag.

Na een intensieve presentatietraining op de finaledag afgelopen zondag presenteerde het groepje hun app voor jongeren met autisme aan de jury. Oud-minister van onderwijs Jet Bussemaker was hier voorzitter van.

Gewonnen
Donderdagavond was het dan eindelijk zover, ook winnares van de Spinozalens 2022 en filosofe Martha Nussbaum luisterde via een live verbinding vanuit Chicago mee: Mina, Eveline, Fabel en Lotte hebben de scholierenwedstrijd gewonnen!

Hun trofee zal binnenkort te bewonderen zijn in de vitrine op school.

Uit de krant

Voorproefje Nieuwsblad voor Huizen Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief