Pauline uit Huizen.
Pauline uit Huizen. Foto: Vivium Eemnes

‘De lieve kopjes thee van mijn cliënten maakten alles waard’

Algemeen

HUIZEN - Pauline Jongerden uit Huizen stopt na 45 jaar met haar werk in de zorg. Twintig jaar werkte ze bij Vivium wijkteam Eemnes. Een terugblik op - zoals ze zelf zegt - een onvergetelijke tijd. 

“Ik ben begonnen bij een uitzendbureau, speciaal voor wijkverzorging. Eerder werkte ik in een verpleeghuis, dus ik wist eigenlijk niet goed wat wijkverpleging inhield. Maar goed, ik probeerde het maar gewoon.” 

Wijkteam Eemnes
Ze kwam in Eemnes terecht. “Het klikte direct met de personeelsleden van het Vivium wijkteam Eemnes. Toen er een vacature vrijkwam, heb ik dan ook meteen gesolliciteerd. En ik ben er niet meer weggegaan!”, lacht de Huizerse.

Ze noemt Eemnes een grappig dorp. “Je komt er allerlei mensen tegen: boeren, hele rijke mensen, gewone mensen… van alles! Ik heb dan ook voor heel veel verschillende mensen gezorgd. Ik kan me nog goed de winters herinneren waarin ik van A naar B moest komen in de sneeuw. Dat was een gedoe, zeg! Maar de lieve kopjes thee van mijn cliënten maakten dat helemaal waard.”

Fysiek zwaar werk
Dat ze 45 jaar in de zorg heeft gewerkt, voelt ze aan haar lijf. “Het is fysiek een zwaar beroep, zeker als je wat ouder wordt. Ik wil niet mopperen, maar mijn schouders, armen en polsen doen inmiddels zeer van bepaalde handelingen. Nog geen rugklachten gelukkig!”

Wat ga je met je vrije tijd doen? “Tja, dat weet ik eigenlijk nog niet. Ik denk gewoon genieten! Mijn man is met vervroegd pensioen gegaan, zodat we bijvoorbeeld meteen samen op vakantie kunnen gaan. Maar het allerlekkerste vind ik toch wel dat de wekker straks niet meer om 6.15 uur afgaat.” Natuurlijk gaat ze haar collega’s heel erg missen. “Maar ach… de telefoon is geduldig!” 

Uit de krant