Afbeelding

Erfgooiersdag in sfeer van boerenstreekmarkt

Algemeen

HUIZEN - De jaarlijkse Erfgooiersdag in het Hart van Huizen krijgt een nieuwe opzet. De braderie heeft plaatsgemaakt voor een biologische jaarmarkt. De kramen van winkeliers zijn aangevuld met 'eerlijke' en 'pure' producten die horen bij de uitstraling van een boerenstreekmarkt. 

Onderdeel van de nieuwe opzet is ook de Erfgooiersroute, waarin de geschiedenis van het Gooi en de Erfgooiers in beeld wordt gebracht. Op de Kerkstraat zijn levensgrote reproducties te zien van de 22 panelen die kunstenaar Eppo Doeve heeft geschilderd voor de grote tentoonstelling in 1971 over de Erfgooiers en de geschiedenis van het Gooi. 

De Erfgooiersdag is dit jaar op vrijdag 30 mei. Het evenement trekt elk jaar duizenden bezoekers uit Huizen en de brede regio. Tussen 11.00 en 21.00 uur zijn er in het Hart van Huizen allerlei activiteiten. Met oud-Hollandse spelletjes, een kinderboerderij, oude ambachten en tractoren wordt ook teruggegrepen op de tijd van de Erfgooiers. 

In het tot 'Huizer Café' omgetoverde lege winkelpand aan de Lindenlaan 16 zijn historische films te zien, onder andere over de stoomtram de Gooise Moordenaar. Verder worden er voordrachten gegeven in Huizer dialect. Toneelgroep Ontwaakt, Stichting Stad en Lande en de Historische Kring Huizen helpen hieraan mee.

De gehele dag is op het Oude Raadhuisplein livemuziek te horen. De winkels in het Hart van Huizen zijn deze dag geopend tot 21.00 uur.

Uit de krant