De voorzitters van de atletiekverenigingen in de buurt.
De voorzitters van de atletiekverenigingen in de buurt.

'Gooise Heideloop promotie voor eigen streek'

Algemeen

HUIZEN - Zondag is de eerste Gooise Heideloop, een recreatieve loop over diverse afstanden over de Zuider-, Wester- en Bussumerheide. Voorzitter Jos Hogenbirk van de Huizer atletiekvereniging Zuidwal kijkt ernaar uit.

De Zuidwallers speelden al langer met het idee. Ook in het regelmatige overleg met de twee atletiekverenigingen uit de buurt, AV Tempo uit Bussum en GAC uit Hilversum, kwam een heideloop wel eens ter sprake. Maar verder dan dat kwam het niet. Totdat het Goois Natuurreservaat erbij kwam. "Zij zeiden: goh, wat een goed idee, laten we eens bij elkaar zitten. Zo is alles toch van de grond gekomen", legt Hogenbirk uit.

Hij is er blij mee: "Deze loop is promotie voor onze eigen achtertuin. We wonen op een unieke locatie." De Gooise Heideloop wordt een recreatieve loop die is opgezet voor een zo breed mogelijk publiek. Er zijn hardloopafstanden van 10, 5 en 2,5 kilometer. Ook is er een wandeltocht en ook de nordicwalkers kunnen terecht. Wie meedoet, ziet onderweg hoe mooi het gebied is dat het Goois Natuurreservaat hier onderhoudt en beheert.

De start en finish van de Gooise Heideloop zijn namelijk bij het Sint Janskerkhof, naast het geologisch museum Hofland aan de Hilversumseweg (N525 tegenover restaurant La Place in Laren). De inschrijving is al geopend. Alle verdere informatie is te vinden op de site van het Goois Natuurreservaat

Lees het eerdere artikel in het HuizerNieuws.

Uit de krant