Afbeelding

Huizerweek 2015 veiliggesteld na overleg met wethouder

Algemeen

HUIZEN - De Huizerweek gaat dit jaar gewoon door. Wethouder Marlous Verbeek heeft dat bereikt na overleg met de organisatoren.

De vertrouwde evenementen als de Huizerdag, het Havenfestival gecombineerd met het Oldtimer Festival Huizen en de Huizer Botterdagen staan in 2015 weer op het programma, zo meldt de gemeente Huizen.

Onduidelijkheid
Er was onduidelijkheid ontstaan over de Huizerweek doordat de Stichting Huizer Botterdagen na tien jaar besloot te stoppen met de organisatie. Er waren steeds minder vrijwilligers en de druk op de organisatie werd te groot. Wethouder Verbeek ging met de organisatoren om tafel.

Activiteiten
In dit gesprek werd duidelijk dat de Stichting Huizer Botters de meeste activiteiten van de Stichting Huizer Botterdagen gaat overnemen. De marktcoördinatie Groenewoud/Van der Heijden heeft zich beschikbaar gesteld de markt op de Havenstraat te organiseren, samen met de Stichting Huizer Botters. De andere deelnemers (Huizerdag, Oldtimer Festival Huizen, ondernemers Nautisch Kwartier) zetten hun activiteiten eveneens voort.

Dat geldt ook voor 'Vaarkracht' (voorheen Nautisch Fonds), dat vorig jaar voor het eerst deelnam.

Belangrijk
Wethouder Marlous Verbeek is erg tevreden met het bereikte resultaat: "Evenementen zijn belangrijk voor Huizen. Leuk voor de inwoners en goed voor de ondernemers, omdat ze ook bezoekers uit de regio trekken. De gemeente geeft niet alleen advies en ondersteuning aan de organisaties, we subsidiëren deze evenementen ook. Goede samenwerking is dan ook belangrijk."

Uit de krant