Winnaar Willibrord Ruigrok krijgt uit handen van wethouder Marianne Verhage een kunstwerk.
Winnaar Willibrord Ruigrok krijgt uit handen van wethouder Marianne Verhage een kunstwerk.

Willibrord Ruigrok wint poëzievertaalwedstrijd

Algemeen

HUIZEN - Willibrord Ruigrok uit Hilversum heeft de poëzievertaalwedstrijd gewonnen die jaarlijks wordt uitgeschreven door de Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum en de Stichting Kunst & Cultuur Huizen.

De prijs, een kunstwerk, werd woensdag aan de vooravond van de landelijke poëzieweek uitgereikt door de wethouder van Onderwijs Marianne Verhage. Op de tweede plaats eindigde Hans Huismans en zijn echtgenote Marianne Huismans werd uiteindelijk derde.

Criteria
De juryleden Roxane van Iperen, Wil Hordijk en voorzitter Henk Aertsen gaven bij de elfde versie van de vertaalwedstrijd op overtuigende wijze inhoud aan hun taak. Uit negentien inzendingen waren drie winnaars gekozen op grond van heldere criteria en kwaliteitseisen.

Het was de bedoeling om zo dicht mogelijk bij de letterlijke betekenis van de woorden van het origineel van het gedicht van D.H. Lawrence uit 1914 met de titel 'Song' te blijven: het liefst dezelfde rijmvorm aanhouden, in dit geval het omarmende rijmschema ABBA, en de kernwoorden van de strofen op dezelfde plaats te hebben.

Uit de krant