Afbeelding

Jeugdbrandweer door naar halve finale

Algemeen

HUIZEN - De jeugdbrandweer heeft zaterdag met twee wedstrijdploegen deelgenomen aan de landelijke voorronde van jeugdbrandweerwedstrijden. De tweede ploeg uit Huizen wist zich meteen te kwalificeren voor de halve finale.

Door in totaal 23 jeugdbrandweerkorpsen uit heel Nederland werd gestreden om een plaats in de halve finale. De tweede ploeg uit Huizen bleek met overmacht beslag te hebben gelegd op de eerste plaats in zijn baan.

Jordy de Gooijer werd in deze baan de beste bevelvoerder van de dag, Steven Tilburgs en Tim Schraverus de beste aanvalsploeg van de dag en Imro van Dien en Celine Schipper de beste waterploeg van de dag.

Landelijke finale
Door dit resultaat kwalificeerde deze ploeg zich rechtstreeks voor de landelijke halve finale die op 13 juni 2015 in Moerdijk wordt gehouden.

De eerste ploeg uit Huizen werd op hun baan uiteindelijk derde. Persoonlijk succes was er op deze baan voor de Huizer waterploeg bestaande uit Wouter Bource en Julian Spilt. Zij werden de beste waterploeg van de dag op deze baan.

Op 30 mei 2015 zijn de landelijke kwartfinale wedstrijden in Groenlo. Dan zal de eerste ploeg uit Huizen nogmaals strijden om zich ook te kwalificeren voor een plek in de landelijke halve finale.

Uit de krant