Kunstenares Iris van Keulen bij het doek dat nu nog in de hoek van haar woonkamer hangt en straks in het Gemeentemuseum in Den Haag.
Kunstenares Iris van Keulen bij het doek dat nu nog in de hoek van haar woonkamer hangt en straks in het Gemeentemuseum in Den Haag.

Woest werk van Iris van Keulen op ZomerExpo

Algemeen

HUIZEN - De collage Cityscape hangt nu nog in de woonkamer van kunstenares Iris van Keulen, maar verhuist in juli naar het Gemeentemuseum Den Haag als gekozen kunstwerk voor de vijfde grote ZomerExpo.

Het thema van de expositie is dit jaar 'Woest'. "Toen ik dat hoorde heb ik me direct aangemeld, want een passender thema voor dit werk kon ik niet bedenken."

Spannend
"Het was heel spannend", vertelt Iris van Keulen over de voorronde in Amsterdam voor de ZomerExpo.

"Elke kunstenaar mag zich voor de ZomerExpo van het Gemeentemuseum Den Haag inschrijven. De selectie is echter erg streng en gebeurt tijdens de voorrondes, waaronder de voorronde waar ik ben geweest in Loods 6 in Amsterdam."

Jury
Ongeveer één op de twaalf ingebrachte werken komt door de selectie heen en overleg met de jury is niet mogelijk.

"De jury bestaat uit museumdirecteuren, kunstenaars en redacteuren van kunstbladen, maar blijft verder anoniem", licht de kunstenares uit Huizen toe.

Wildcard
Tot haar grote vreugde kwam Cityscape, een collage waarin zij een impressie geeft van de rafelranden van de stad, niet alleen door de eerste selectieronde heen, maar kreeg Van Keulen ook een wildcard toegekend.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant