Het kampioensteam bij een eerder kampioenschap. Foto: Springplank

Meisjes Springplank Nederlands Kampioen Schoolvoetbal

Algemeen

HUIZEN - Het meisjesteam van groep 6 van de Springplank in Huizen is Nederlands kampioen schoolvoetbal geworden.

Het team speelde vandaag, woensdag 17 juni, op het complex van de KNVB in Zeist een toernooi om de kampioensschaal.

Helemaal los
Ze moesten vier wedstrijden spelen, waarbij ze de eerste twee met 3-0 wonnen. In de kruisfinale ging het team helemaal los en won met 6-1.

De finale tegen De Piek uit Wageningen werd uiteindelijk ook gewonnen met 2-0, waardoor de meisjes kampioen zijn.

Vier keer kampioen
De meiden hadden voor hun deelname aan het toernooi al 23 wedstrijden gespeeld en waren al vier keer kampioen op vier andere toernooien.

Ze hadden wel gehoopt dat ze zouden winnen, maar hadden het niet verwacht. Coach Peter, de vader van een van de meisjes, is superblij en supertrots op de meiden.

Klas meegereisd
Om het team te ondersteunen was de hele klas meegereisd. Zij vermaakten zich tussen de wedstrijden door samen met de voetbalsters uitstekend met alle activiteiten die de KNVB had georganiseerd.

Morgenochtend wacht het team nog een huldiging op school.