De gemeente kan de grond nu aankopen, maar de eerste schop gaat voorlopig de grond nog niet in.
De gemeente kan de grond nu aankopen, maar de eerste schop gaat voorlopig de grond nog niet in.

Raad stemt in met voorstel Keucheniusstraat

Algemeen

HUIZEN - De gemeenteraad van Huizen heeft gisteren ingestemd met het voorstel over het 'gat' aan de Keucheniusstraat.

Dit houdt in dat de gemeente de grond kan aankopen van Foruminvest en twee woningen aan de Tuinstraat voor 5 miljoen euro.

Prijs te hoog
De nee-stemmers VVD, Leefbaar Huizen en PvdA, waren het er ook wel mee eens dat de plannen voor een groots winkelcentrum de prullenbak in konden, maar vonden de prijs te hoog en onzekerheid over het vervolg te groot.

Ook de onzekerheid over wat de andere investeerder, Gerrit-Jan Visser van Visser Bouwmaatschappij, gaat doen, was hen een doorn in het oog. Daarom dienden VVD en Leefbaar Huizen een voorstel in om weer te gaan praten met Visser en een oplossing te zoeken voor zijn deel van de gronden aan de andere kant van de straat.

"Dan weten we ook hoeveel geld we daaraan kwijt zijn. Waarom deze haast", aldus Carel Bikkers van de VVD. Het voorstel kreeg echter alleen steun van VVD, Leefbaar Huizen en PvdA en werd daarmee verworpen.

Hoogbouw
De angst van de tegenstemmende partijen is dat er in de toekomst hoogbouw zal moeten komen om alle miljoenen die het project gaat kosten terug te kunnen verdienen.

De ja-stemmers CDA, D'66, GroenLinks, CU, Dorpsbelangen Huizen en SGP, leven met dezelfde onzekerheden.

Zij gaven echter het vertrouwen aan wethouder Marlous Verbeek dat alles zorgvuldig is uitgezocht en juridisch goed onderbouwd en dat er in de toekomst een mooi plan zal komen voor het 'Keugat' dat nu aangekocht kan worden.

Plan
Een plan voor dat 'Keugat' heeft de gemeente nog niet. Dat zal met onder andere input van winkeliersvereniging Hart van Huizen, Vrienden van het Oude Dorp en het Huizer Initiatief Platform (HIP) ontwikkeld gaan worden in de toekomst.

Voorlopig zal de eerste schop de grond dus zeker nog niet in gaan. Een eerste stap is dan hiermee wel gezet, was de teneur van de ja-stemmers. Zij zijn blij dat er nu beweging in zit en er eindelijk wat zal gaan gebeuren.

Lees hier een eerder artikel in het HuizerNieuws over dit onderwerp.

Zaterdag 27 juni is er omstreeks 16:00 uur een gesprek met wethouder Marlous Verbeek in het programma 6FM Actueel.

Uit de krant