Wordt de BEL al snel HBEL of zit er nog niet zo'n vaart in? Burgemeester Hertog (r) wil snel een duidelijke uitspraak daarover van de raad.
Wordt de BEL al snel HBEL of zit er nog niet zo'n vaart in? Burgemeester Hertog (r) wil snel een duidelijke uitspraak daarover van de raad.

Burgemeester loopt voor muziek uit in fusiedebat volgens raad

Algemeen

HUIZEN - De fusiebellen, of wellicht gezegd vergevorderdesamenwerkingsbellen, rinkelen al langere tijd voor de gemeente Huizen.

Gedeputeerde Staten maakte vorig jaar bekend dat Huizen met de BEL-gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren aan de slag moet.

Burgemeester Fons Hertog liet in de commissievergadering onlangs weten dat het wat hem betreft niet snel genoeg gaat en dat de raad een heldere keuze moet maken voordat er voor Huizen gekozen wordt. Is de raad het daar ook mee eens?

Standpunt raad
Radio 6FM nodigde om deze vraag te beantwoorden Bert Rebel van coalitiepartij CDA en Maarten Hoelscher van oppositiepartij PvdA uit om eens te vertellen hoe het gaat met het standpunt van de raad over dit 'niet-vrijblijvende samenwerkingsverband waarmee de opmaat wordt gegeven voor een mogelijke fusie over drie of vier jaar, danwel het opgaan op middellange termijn in een nog grotere nieuwe gemeente'.

Want dat is wat de provincie graag wil. Een hele mond vol en in het kort komt het neer op het hebben van een standpunt over een samenwerking tussen de HBEL-gemeenten, Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren, die wellicht in de toekomst zal leiden tot een fusie.

Lees verder in de digitale editie

Hoe denk jij over een verdergaande samenwerking of fusie? Laat het ons weten via redactie@huizernieuws.nl.

Uit de krant