Eddy Bunschoten (r) begon ooit zelf met repareren van audio en video bij de kringloopwinkel en is nu voorzitter van het bestuur.
Eddy Bunschoten (r) begon ooit zelf met repareren van audio en video bij de kringloopwinkel en is nu voorzitter van het bestuur.

De zomer van ... Kringloopwinkel Huizen

Algemeen

HUIZEN - Voor veel mensen is de zomer een tijd van ontspanning en vrijheid, maar niet voor iedereen.

In deze serie volgen wij mensen die in de zomer vaak hun topseizoen beleven en krijgen wij een kijkje in de keuken van hun zomerseizoen.

Deze week de drukte bij Kringloopwinkel Huizen, waar in zomer gewoon doorgewerkt wordt.

Niet rustiger
"Het is bij ons ook niet rustiger, omdat mensen op vakantie zijn. Veel mensen die langskomen bij de kringloopwinkel kunnen ook niet altijd op vakantie", vertelt Eddy Bunschoten, voorzitter van de Stichting Energiebesparing Huizen, waar de kringloopwinkel onder valt.

Zelf is hij al twintig jaar betrokken. "Via mijn schoonzusje ben ik er ingerold als vrijwilliger. Ik ben begonnen met het repareren van audo en video. Dat heb ik mezelf aangeleerd."

Vrijwilligers
De kringloopwinkel wordt helemaal gerund door vrijwilligers en mensen die er werkervaring opdoen.

"Het zijn er rond de 35. Veel van hen gaan buiten het seizoen op vakantie en als ze gaan redelijk gespreid, dus we hebben gelukkig geen gebrek aan vrijwilligers in de zomer.

De kringloopwinkel is ook op de normale openingstijden open en er worden ook gewoon spullen opgehaald.

Opruimen
"In de zomer neemt het aanbod van spullen meestal toe, omdat mensen in hun vakantie bijvoorbeeld de garage of zolder opruimen en spullen die ze niet meer nodig hebben naar ons brengen of door ons laten ophalen."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant