Afbeelding

Oldtimer Festival Huizen 2016 staat op losse schroeven

Algemeen

HUIZEN – Als de gemeente Huizen niet meer subsidie toekent voor de editie van 2016 van het Oldtimer Festival in Huizen, betekent dat het einde van het festival.

Volgens Cees Alders, voorzitter van de Stichting Oldtimers Huizen, is het festival na het wegvallen van de hoofdsponsor, in financieel zwaar weer terecht gekomen.

Oktober
In oktober besluit de gemeenteraad definitief of er meer subsidie komt voor het festival. "Als daar geen andere besluit uitkomt dan zit er niks anders op dan dat we stoppen."

Volgens de voorzitter is er een minimum van 10.000 euro nodig om het festival te kunnen organiseren. "Het punt is dat wij niet zomaar oude auto's op een parkeerterrein neerzetten. Veel geld is nodig voor faciliteiten als verkeersregelleraar, geluidsinstallatie en een deel is natuurlijk nodig voor de veiligheid. "

De helft
De gemeente heeft tot nu toe toegezegd met iets meer dan de helft over de brug te komen. In de gemeenteraad van juni liet Alders al weten het hiermee niet te redden.

"Als het in deze tijd, waarin ook bezuinigd moet worden, het niet mogelijk is iets aan de subsidie te doen, zal de stichting zeer ernstig moeten overwegen of ze nog wel in staat is in 2016 het festival te organiseren."

Het Oldtimer Festival Huizen 2015 gaat in ieder geval nog door en wordt op 19 september gehouden in het Nautisch Kwartier.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant