Be Who You Wannabee is één van de vier deelnemende bands.  (foto: Fons de Keijzer)
Be Who You Wannabee is één van de vier deelnemende bands. (foto: Fons de Keijzer)

Deelnemers 'Battle of the coverbands' Huizerdag meteen door naar finale

Algemeen

HUIZEN - De vier coverbands die met elkaar de strijd aan zullen gaan tijdens de Battle of the coverbands op de Huizerdag van 12 september zijn bekend. Het gaat om Scoville Rock, Be Who You Wannabee, The President en Lets Mason.

Met de Battle of the coverbands wil de organisatie van de Huizerdag een andere invulling geven aan het open podium op Plein 2000. Daar strijden nu vier coverbands om de titel Beste coverband Huizerdag 2015.

De winnaar van de 'Battle of the coverbands' wint in ieder geval een professionele fotoshoot door Meijnhout Fotografie, een beker, veel publiciteit en natuurlijk eeuwige roem.

Aanmeldingen
Oorspronkelijk was het de bedoeling dat het publiek via Facebook de vier deelnemende bands aan de finale van de Battle of the coverbands op de Huizerdag zouden kiezen. Hiermee wilde de Huizerdag ook op sociale media meer van zich laten horen.

"We kregen ook best wel veel aanmeldingen voor de Battle of de coverbands, maar we hadden hoge eisen gesteld en daar voldeden heel veel aangemelde bands niet aan", vertelt Rianne de Leeuw, bestuurslid van de Stichting Huizerdag.

"Zo moest de band in ieder geval een gevarieerd programma van een uur kunnen spelen. Ook moest het een allround coverband zijn. Heel veel bands die zich aanmeldden, speelden alleen nummers van een bepaalde artiest en die vielen dus al af. Of het was slechts een bepaalde muziekstijl en dat wilden we ook niet."

Knallers
Toen op de sluitingsdatum eigenlijk vier goede bands overbleven die in het plaatje pasten dat de organisatie voor ogen had, werd besloten om af te zien van de strijd op Facebook en direct deze vier bands door te laten gaan naar de finale op de Huizerdag.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant