De school is van binnen compleet gerenoveerd, met onder meer nieuwe vloerbedekking.
De school is van binnen compleet gerenoveerd, met onder meer nieuwe vloerbedekking.

Verbouwing Huizermaat: 'Mooi gebouw met positieve sfeer'

Algemeen

HUIZEN - In de serie Hoe is het met … ? blikken we terug en vooruit met mensen die al eerder in de krant stonden met een verhaal. Deze keer spreken we Mark de Haas die verantwoordelijk is voor de verbouwing van Scholengemeenschap Huizermaat.

De middelbare school naast winkelcentrum Oostermeent had al lange tijd de wens om het een en ander op te knappen. Sinds 2013 was de Huizermaat in gesprek met de gemeente over de mogelijkheden van een financiële bijdrage.

Binnenklimaat verbeterd
Uiteindelijk stemde de gemeenteraad eind april in met een bedrag van twee miljoen euro. De school betaalt zelf één miljoen euro. Met dit bedrag is onder meer het binnenklimaat verbeterd, zijn er drie leslokalen bij gekomen en zijn de muren van de klaslokalen vervangen door glazen wanden.

Inmiddels zijn de leerlingen weer naar school en is het grootste gedeelte van de verbouwing afgerond. Terugkijkend is De Haas zeer tevreden over de resultaten. "De voorlopige conclusie is positief. Het belangrijkste is dat de school veel lichter is geworden." 

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant