Wordt het toch een vrije busbaan langs bijvoorbeeld de Bovenmaat?
Wordt het toch een vrije busbaan langs bijvoorbeeld de Bovenmaat?

Meerijvarianten HOV voldoen niet aan eisen

Algemeen

HUIZEN - De provincie Noord-Holland roept Huizen op om terug te keren naar de oorspronkelijke afspraken rondom het Hoogwaardig Openbaar Vervoer. Volgens recente onderzoeken zouden de meerijvarianten niet voldoen aan de eisen.

Het is een reactie van de provincie op de brief die het college heeft gestuurd naar de provincie met vragen over de recente aanvullende onderzoeken die zijn gedaan naar de meerijvariant over 't Merk en die over de Meent. Deze onderzoeken zijn nog niet openbaar. (Zie ook het artikel hierover vandaag in het HuizerNieuws)

Al sinds juli
"Wij zijn sinds begin juli van dit jaar in afwachting van het antwoord op de door ons geschreven brief aan de provincie. Medio augustus hebben wij nog een aanvullende brief gestuurd met bij ons levende vragen", meldt wethouder Gerrit Pas.

Tevens laat hij weten dat de antwoorden op deze vragen nu binnen zijn en dat deze serieus bestudeerd zullen worden. Dit zal volgens hem leiden tot een standpunt van het college.

Voorstel gemeenteraad
"Wij verwachten hiervoor maximaal drie weken nodig te hebben. Dit zal moeten leiden tot een voorstel aan de gemeenteraad over het standpunt van de gemeente Huizen."

Hij meldt nogmaals dat Huizen zich steeds op het standpunt heeft gesteld dat zij voorstander is van Hoogwaardig Openbaar Vervoer in het Gooi.

"Nu zullen we ons op basis van alle onderzoeken en de resultaten daarvan beraden op de keuze voor het definitieve tracé in Huizen."

Uit de krant