Als de meerijvariant over de Meent geoptimaliseerd wordt, voldoet deze wel aan de R-netnormen en is deze voor de provincie bespreekbaar.
Als de meerijvariant over de Meent geoptimaliseerd wordt, voldoet deze wel aan de R-netnormen en is deze voor de provincie bespreekbaar.

Misschien toch meerijden met snelle bus over de Meent

Algemeen

HUIZEN - Een optimalisatie van de meerijvariant van het Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) over de Meent is een optie die de provincie open houdt, mits voldaan wordt aan de R-netnormen.

Het is de opening die geboden wordt in het persbericht dat de provincie gisteren stuurde en waarin het meldde dat uit de gezamenlijke onderzoeken blijkt dat geen van de meerijvarianten zoals ze er nu liggen voldoen aan deze normen.

Blaricum
Het college van Blaricum gaat onder aanvoering van wethouder Liesbeth Boersen samen met de raad bekijken hoe nu verder wordt gegaan met de snelle busverbinding. "Het is uiteindelijk aan de raad om te beslissen of de optie van de provincie, een geoptimaliseerde meerijvariant over de Meent, ook een optie is voor Blaricum."

De Blaricummers spraken hun voorkeur uit voor de meerijvariant over 't Merk, maar willen vooral Hoogwaardig Openbaar Vervoer realiseren en wijzen daarbij stellig een vrije busbaan af.

Next best thing
Nu de meerijvariant over 't Merk door de onderzoeken uit beeld dreigt te verdwijnen, ziet Boersen wel een opening in de meerijvariant over de Meent. "Als je het HOV wil en geen vrije busbaan, moet je misschien kiezen voor the next best thing."

Boersen hoopt dat Huizen ook eventueel open zal staan voor deze variant, als Blaricum hiervoor zou kiezen. "We waren niet op de hoogte van de vragen die zij nog gingen stellen. De gemeente Huizen heeft ons daar niet over ingelicht."

Uit de krant