Afbeelding

Ravage op A1 na ongeval met zes voertuigen

Algemeen

HUIZEN - Zes voertuigen zijn vannacht betrokken geraakt bij een ongeval op de A1 ter hoogte van Huizen. Hierbij is één automobilist gewond geraakt.

Het ongeval vond rond 04.10 uur plaats op de A1 ter hoogte van hectometerpaal 24.7. Een 36-jarige automobilist reed door nog onbekende oorzaak achter op een bestelbus. Hierop kantelde de bestelbus.

Christijan Albers
Gevolg van deze aanrijding was dat vier andere automobilisten die hier achter reden, moesten remmen en met elkaar in botsing kwamen. Een van de betrokkenen bij de aanrijding zou oud-formule-1-coureur Christijan Albers zijn.

Traumahelikopter
De bestuurder van de bestelbus, een 47-jarige man, is gewond geraakt met letsel aan hoofd en nek en is naar het ziekenhuis gebracht. Personeel van de traumahelikopter heeft op de A1 medische hulp verleend.

De verkeersongevallenanalysedienst van de politie heeft vervolgens verder onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval. De A1 Amsterdam-Amersfoort was daardoor de rest van de nacht afgesloten en is pas vanmorgen weer opengegaan.

Uit de krant