Algemeen

HUIZEN - Afgelopen vrijdag hield de Stichting Huizer Botters voor de elfde maal de Taeje Bôkkesrace op het Gooimeer. Het was een mooie zeilwedstrijd onder fraaie weersomstandigheden.

Na een moment stilte ter nagedachtenis aan Cees Wormsbecher sr. daagde burgemeester Fons Hertog alle schippers uit de HZ45 met de gemeente Huizen aan boord te verslaan. Dat lukte maar drie schippers.

Dubbelslag
Het werd een dubbelslag voor de HZ1. Goed weer en een stevige wind uit het zuiden vormden de ingrediënten voor een snelle wedstrijd. Nadat vorige week de HZ1 onder schipper Cees Wormsbecher jr. eerste werd in de wedstrijd in Elburg sloeg hij met zijn bemanning Ruud Schaap en Jeroen Toornstra weer toe. Na een flitsende start waarbij op de seconde nauwkeurig de startlijn als eerste werd gepasseerd, heeft de HZ1 de hele race op kop gevaren en werd deze botter met iedere ronde een grotere voorsprong eerste.

De BU12 met Benning Power 1 werd tweede, de BU 20 met Visser Kaas derde.

Spannend
Spannender was de strijd om de vierde en vijfde plaats. Twee ronden lang lag de HZ45 comfortabel op de vierde plek, gevolgd door de HZ92. Omdat de HZ45 voorrang moest verlenen aan een passerend vrachtschip kon de HZ92 de vierde plek overnemen. In een felle strijd wist de HZ45 echter haar vierde plek in het laatste rak tot de finish te heroveren en nipt voor de HZ92 te eindigen.