Afbeelding

Geslaagde ZomerVaardag in Huizen van Vaarkracht

Algemeen

HUIZEN - 'Even een moment geen kankerpatiënt', dat is het motto van Vaarkracht, de organisatie die vaartochten door het hele land organiseert voor kankerpatiënten. Afgelopen zaterdag deden ze Huizen aan.

Ongeveer 50 kankerpatiënten en hun naasten genoten van de ZomerVaardag in Huizen. 

Ontvangst
De schippers meerden af aan de gemeentesteiger en na een welkomstwoord van wethouder Marlous Verbeek maakten de gasten kennis met de schippers om vervolgens naar de schepen te gaan. Die kwamen uit Huizen, maar ook uit Muiden, Naarden en zelfs uit Lelystad en Monnickendam.

Uitwaaidag
Met in totaal dertien comfortabele schepen genoten de gasten en de schippers van een heerlijke uitwaaidag. Tussen 15.00 en 16.00 uur kwamen de schepen met de gasten weer terug. Bij aankomst werd iedereen verrast met een ijsje. Ook stond er een hapje en drankje klaar. Een aantal van de gasten genoot daarna ook nog van de andere activiteiten van het Havenfestival.

"Deze ZomerVaardag is mogelijk gemaakt door de inzet en passie van de vrijwilligers van het HavenTeam- en ServiceTeam van VaarKracht. Tevens veel dank aan de sponsors van deze dag, diverse middenstanders van Huizen. Ook de havenmeesters van Huizen hebben hun gastheerschap getoond", aldus de organisatie.
 

Uit de krant