Afbeelding

Bridgevereniging Doublet viert 25-jarig jubileum

Algemeen

HUIZEN – Bridgevereniging Doublet bestaat 25 jaar en vierde afgelopen zaterdag dit feest groots met de leden. Bij de Kalkovens was een dag georganiseerd om dit jubileum te vieren. Voorzitter Tineke Wind is vooral trots. ''Dit is een mooi moment om een feestje te vieren."

"Nederland is een van de grootste brigdenaties. We horen bij de top van de wereld." Rein Jansen, secretaris en een van de wedstrijdleiders bij bridgeclub Doublet, is enthousiast over het kaartspel. "Het lijkt op klaverjassen. Als je dat spelletje goed beheerst, kun je ook bridgen." Zelf is Jansen al tien jaar lid van de Huizense bridgevereniging. Samen met voorzitter Tineke Wind, twintig jaar lid, vertelt hij in het HuizerNieuws over het jubileum van de club.

The Pride
Al 25 jaar komen ruim zestig leden op dinsdagavond samen in the Pride, naast voetbalclub s.v. Huizen. Vanaf half acht nemen zij in duo's plaats achter een bridgetafel om drie uur lang een gezellige avond te hebben. Na afloop wordt er vaak nog even nageborreld bij de bar en vertrekt iedereen voldaan.

Sociale aspect
Een belangrijk onderdeel van de club is het sociale aspect. "Doublet heeft een vriendelijk aspect. Buiten de club om hebben mensen ook veel contact met elkaar."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant