De commisaris van de Koning kijkt samen met wethouder Janny Bakker belangstellend naar de demonstratie bij Thales in Huizen.  Foto: Pieter Magielsen/NFP
De commisaris van de Koning kijkt samen met wethouder Janny Bakker belangstellend naar de demonstratie bij Thales in Huizen. Foto: Pieter Magielsen/NFP

Thales Huizen opent hightech securityafdeling

Algemeen

HUIZEN – Thales Huizen opende maandag een nieuwe afdeling voor cybersecurity. Met de komst van dit centrum is het bedrijf in staat om voor andere bedrijven, overheden en instellingen mogelijk gevaar in kaart te brengen.

Volgens directeur Marcel Grisnigt van Thales Huizen is dit een mooie prestatie voor de gemeente. "Het is belangrijk dat men zich realiseert dat dit in Huizen wordt gedaan.''

Den Haag
Terwijl je zou verwachten dat er een feestelijke opening zou zijn bij de vestiging van Thales in Huizen, was het er maandag aardig stil. Besloten was namelijk om uit te wijken naar Den Haag, de stad die zich sinds 2013 actief opwerpt als cybersecuritycentrum van Nederland.

Met de oprichting van The Hague Security Delta is er een groeiend netwerk ontstaan van bedrijven, overheden en kennisinstellingen in binnen- en buitenland. Een plek waar Thales Huizen maar wat graag zijn nieuwste paradepaardje wilde presenteren aan geïnteresseerden.

Bezoek
Wel werd er vorige week vrijdag, tijdens het bezoek van commissaris van de Koning in Noord-Holland Johan Remkes, uitgebreid stilgestaan bij het nieuw geopende Security Operations Centre.

Met eigen ogen kon Remkes daar zien dat de vestiging van Thales in Huizen beschikt over een van de nieuwste technologieën op het gebied van cybersecurity. "Wij kunnen met dit centrum netwerken monitoren op cyberaanvallen of virussen. Voor een bedrijf kunnen wij bijvoorbeeld in kaart brengen hoe de risico's eruitzien. Wij zijn dus een preventieve detectie."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant

!