De ondertekening van het convenant Buurtbemiddeling, waarmee een succesvolle samenwerking wordt bekrachtigd.
De ondertekening van het convenant Buurtbemiddeling, waarmee een succesvolle samenwerking wordt bekrachtigd.

Vrijwilligers bemiddelen succesvol bij burenruzies

Algemeen

HUIZEN - De gemeente Huizen ondertekende gisteren, maandag 12 oktober, samen met de politie, woningcorporatie de Alliantie en Versa Welzijn het convenant Buurtbemiddeling en bekrachtigden hiermee een succesvolle samenwerking.

"De kracht van het project is dat vrijwilligers, mensen zoals jij en ik, worden ingezet om te bemiddelen bij burenruzies", zegt Esther Lindoorn, coördinator Buurtbemiddeling bij Versa Welzijn.

Buurtbemiddeling
Bij buurtbemiddeling helpen getrainde vrijwilligers inwoners van Huizen die onenigheid hebben met hun buren of buurtbewoners en daar onderling niet meer uitkomen.

"Deze buurtbemiddelaars zijn onafhankelijk en luisteren naar beide kanten van het verhaal. Een oordeel zullen ze niet snel geven, maar ze helpen bewoners wel bij het herstellen van het contact."

Oplossing
Een aanpak die succesvol blijkt, want in Huizen wordt bij 62% van de buurtbemiddelingszaken een oplossing gevonden. Volgens Ad Otjes, mede-ondertekenaar namens Versa Welzijn, is buurtbemiddeling een laagdrempelige vorm van hulpverlening die past bij deze tijd, want het aantal burenruzies neemt toe.

Lees meer in het HuizerNieuws.

Uit de krant