De politie doet onderzoek op 't Harde.
De politie doet onderzoek op 't Harde.
update

Scooterrijder aangehouden na achtervolging

Algemeen

EEMNES/BLARICUM/HUIZEN - De politie heeft vanavond een scooter klemgereden op 't Harde, het fietspad tussen de Randweg en de Koggewagen in de Bijvanck in Blaricum.

Hierbij werd een verdachte aangehouden. Een andere verdachte ging ervandoor en een groot aantal politiewagens en politiehelikopter doorzochten de Bijvanck om hem te vinden.

Eemnes
De scooter zou zijn achtervolgd door een onherkenbare politieauto vanuit Eemnes. Waarom de politie het duo op de scooter volgde is niet bekend.

Bij het onderzoek is een voorwerp aangetroffen dat lijkt op een vuurwapen. Dit ligt bij bord 1 op de foto. De politie doet op dit moment verder onderzoek.

Update
De politie heeft laten weten dat inmiddels ook de tweede persoon is gearresteerd. Beide personen zijn aangehouden omdat zij op een gestolen bromfiets reden. 

Surveillerende agenten zagen de verdachten rond 19.30 uur rijden op de Viersloot en wilden hen controleren. De scooterrijders gaven geen gevolg aan een stopteken en het bevel om te stoppen.

Vandoor
Ook probeerde de bestuurder door te gaan slingeren te voorkomen dat de politieauto hen passeerde. Uiteindelijk raakten de scooterrijders in onbalans en kwamen ten val. Zij lieten de bromfiets hierna achter en gingen er rennend vandoor.

Met assistentie van meerdere eenheden en inzet van de politieheli konden beide verdachten in de omgeving worden aangehouden. Het ging om inwoners van Eemnes en Huizen van 16 en 17 jaar oud.

Balletjespistool
Bij onderzoek beek dat de bromfiets op 1 oktober was gestolen in Bussum. Naast de bromfiets werd een balletjespistool aangetroffen. De politie heeft dit replicawapen in beslag genomen en onderzoekt of dit in relatie staat met de aangehouden verdachten.

Uit de krant