Niet zo veel als gevraagd, maar toch meer subsidie voor het Oldtimer Festival volgend jaar.
Niet zo veel als gevraagd, maar toch meer subsidie voor het Oldtimer Festival volgend jaar.

Meer subsidie voor Oldtimer Festival

Algemeen

HUIZEN - De gemeenteraad van Huizen heeft vanavond besloten dat het Oldtimer Festival een extra subsidie krijgt van 2.400 euro voor het festival van 2016. VVD, Leefbaar Huizen en de PvdA hadden liever 5.000 extra willen geven, maar dit voorstel kreeg geen meerderheid.

Ook het Comité Vrijdagavond Muziek op de Zuidereng krijgt voor volgend jaar een subsidie van 1.500 euro. Het geld voor beide subsidies komt uit het potje dat voor het Sint Nicolaas Comité gereserveerd was, maar niet gebruikt.

De raad was vanaf vanmiddag 16.00 uur in vergadering over de begroting van 2016 en de jaren erna. Een sluitende begroting, hoewel er wel geld nodig is uit reserves om de begroting sluitend te maken.

Wegen
Unaniem vonden de partijen dat er goed gekeken moet worden naar waar de prioriteiten liggen als het gaat om het onderhoud van wegen. Zo'n 16% voldoet niet aan de kwaliteit en dat zou 3 tot 8% moeten zijn.

Voor dit onderhoud wordt nu elke keer geld uit de reserve gehaald om de ergste nood te lenigen, maar dat zou anders moeten. Hier wordt naar gekeken, zodat besloten kan worden of hier in de toekomst structureel meer geld aan moet worden besteed.

Sinterklaas
Een item waar verder nog veel woorden aan werden gewijd is het onderzoek naar een eventuele landelijke komst van Sinterklaas. Huizen wil graag een groot evenement 'binnenhalen' om de gemeente op de kaart te zetten.

Niet iedere partij, waaronder Leefbaar Huizen, is blij met de eventuele kosten van zo'n intocht. Zo'n 350.000 euro volgens Leefbaar Huizen en zij willen daarom ook af van het onderzoek naar wat er mogelijk is. De partij diende hier dan ook een voorstel voor in, dat alleen steun kreeg van VVD en PvdA.

Uit de krant