Deze meiden willen mensen bewust maken van waterverspilling.
Deze meiden willen mensen bewust maken van waterverspilling.

Actie leerlingen tegen waterverspilling

Algemeen

HUIZEN - Madelief, Eline, Jessica en Eva van de Dr. Maria Montessorischool willen mensen bewuster maken van hun watergebruik. Zij hebben deze week een actie georganiseerd met als sponsor Etos.

"Waterverspilling is een groot probleem in de hele wereld. Veel mensen denken dat het meevalt, maar dat is niet waar. Als u onder de douche staat, verspilt u al 70 liter water. Ook als u de wc doortrekt, verspilt u bijna 6 liter", melden de meiden.

"U kunt dit ook tegengaan, door bijvoorbeeld de kraan uit te zetten terwijl u shampoo in uw haar doet. Ook kunt u tijdens het tandenpoetsen de kraan uitzetten. Ook kunt u de afwas in een bak met water wassen, zodat de kraan niet hoeft te blijven lopen."

Lootjes
Rond deze actie is een loterij, gesponsord door de Etos. Bij de Etos in het Oude Dorp kunnen mensen gratis lootjes halen waarmee ze een minibadproduct kunt winnen.

Ook zijn er posters opgehangen in heel het Oude Dorp. Hierop vertellen de dames dat door onder andere de waterverspilling het ijs op de Noordpool smelt.

"We zijn al heel West-Europa kwijt aan ijs. Om het niet nog meer te laten smelten zullen we actie moeten ondernemen. Doe de kraan uit als u het water niet gebruikt!"

Uit de krant