Het Oldtimer Festival kreeg meer geld, maar is dat voldoende voor 2016?
Het Oldtimer Festival kreeg meer geld, maar is dat voldoende voor 2016?

Gemeente komt met criteria voor subsidie evenementen

Algemeen

HUIZEN – Voor het aanvragen van subsidies voor evenementen komen duidelijker criteria. Wethouder Verbeek beloofde dit de raad donderdag 29 oktober tijdens de vergadering over de financiën voor 2016.

De toezegging van de wethouder komt na vragen uit de raad over de totstandkoming van de verdeling en de hoogten van subsidies. Deze subsidies waren ook een belangrijk onderdeel van de vergadering.

Onduidelijkheid
Al tijdens de gemeenteraad van juni was er onduidelijkheid over de verdeling van de subsidies. Door het college is gepoogd daar meer inzicht in te geven door alles netjes in kaart te brengen.

Toch wil de raad meer transparantie in het beleid, zodat instellingen zelf ook beter kunnen bepalen waar ze aan moeten voldoen om in aanmerking te komen voor subsidie, aldus Larissa Landré van GroenLinks.

Huizerweek
Op dit moment wordt er jaarlijks 95.000 euro beschikbaar gesteld voor evenementen. Een groot gedeelte gaat al langere tijd naar de organisatie van de Huizerweek. Hier kunnen de Botterdagen (14.000 euro), de Huizerdag (20.000 euro) en het Oldtimer Festival Huizen (6.000 euro) mee worden georganiseerd.

Ook wordt er jaarlijks 30.000 euro vrijgemaakt voor de organisatie van Koningsdag en de sinterklaasintocht. Onduidelijk is echter waarop de verdeelsleutel is gebaseerd.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant