De sprekers in debat met elkaar en de zaal.
De sprekers in debat met elkaar en de zaal.

't Visnet vol voor zorgdebat CU en SGP

Algemeen

HUIZEN - De zaal van 't Visnet zat gisterenavond vol met belangstellenden voor het zorgdebat dat de ChristenUnie (CU) en Staatkundige Gereformeerde Partij (SGP) samen georganiseerd hadden.

De avond had als thema 'Zorg voor elkaar?! Omzien uit geloof'. Diverse sprekers kregen in de eerste ronde tien minuten om te vertellen wat dit voor hen betekende.

Wethouder Janny Bakker deed dit aan de hand van mensbeelden die gedurende de eeuwen steeds zijn veranderd. Zij nam graag de honneurs waar voor de wethouder van CU en SGP, Marianne Verhage, die op de avond niet aanwezig kon zijn.

Wederkerigheid
Daarnaast gaf Bakker aan dat wederkerigheid in zorgen voor elkaar belangrijk is. "Zorgen voor elkaar is iets anders dan zorgen voor een ander. Het moet nooit zo zijn dat iemand die zorg krijgt klem komt te zitten en alleen maar van anderen afhankelijk is."

Die wederkerigheid kwam meerdere malen die avond terug, want wat als je je demente schoonmoeder verzorgt die eigenlijk niets meer kan? "Dan ga ik toch niet vragen wat zij voor mij kan betekenen, dan is de lach die ze me geeft toch genoeg", aldus een van de bezoekers.

Tevreden
Wessel Doorn van CU en Rob Bource van SGP waren tevreden over het verloop en de opkomst. "En dit is nog maar het begin. Een van de projecten waarover hier vanavond is gesproken, zou hier wellicht kunnen starten en daar ga ik verder mee praten", aldus Bource.

Lees woensdag meer in het HuizerNieuws

Uit de krant