Afbeelding

Ook camera in Winkelcentrum Oostermeent

Algemeen

HUIZEN - De burgemeester is na overleg met de politie tot het besluit gekomen een camera die 360 graden draaibaar is te plaatsen in winkelcentrum Oostermeent in plaats van op Plein 2000.

De politie is van mening dat de urgentie voor cameratoezicht in Winkelcentrum Oostermeent op dit moment groter is dan bij Plein 2000. Plaatsing gebeurt in overleg met de winkeliers en afhankelijk van wat de beste plaats voor plaatsing is in verband met de benodigde aansluitingen.

Zuidvogels
De andere beschikbare camera die kan ronddraaien wordt, zoals voorgesteld, geplaatst bij HSV De Zuidvogels. Dit gebeurd zodanig dat de kunstgrasvelden en de ingang van HSV De Zuidvogels en de doorgang naar SV Huizen in beeld kunnen worden gebracht.

Van de twee resterende camera's die niet draaibaar zijn aan de Kotterzijde bij winkelcentrum De Kostmand wil de burgemeester er één versneld plaatsen op Plein 2000. Deze camera wordt in het eerste kwartaal van 2016 overgeplaatst.

Cameratoezicht
Ondernemers van de Graaf Wichman hebben zelf ook al veel geïnvesteerd in cameratoezicht, in het gebouw en op het terras van Grand-Café 't heertje, maar blijven te maken houden met overlast, vernielingen en diefstal.

Uit de krant