Voor een voetbalteam in Namibië regelde de Stichting Gelukspoppetje nieuwe voetbalschoenen.
Voor een voetbalteam in Namibië regelde de Stichting Gelukspoppetje nieuwe voetbalschoenen.

Stichting Gelukspoppetje helpt in Afrika

Algemeen

HUIZEN - De Stichting Gelukspoppetje heeft in haar eerste jaar al met succes een aantal kleinschalige projecten in Afrika kunnen helpen. Drijvende kracht achter de stichting zijn drie buren uit Huizen die zich in hun vrije tijd inzetten voor voornamelijk kleinschalige projecten in het zuiden van Afrika. 

De stichting, die al langere tijd bestond onder een andere naam, werd begin van dit jaar omgedoopt tot Stichting Gelukspoppetje. In de afgelopen tijd heeft de stichting onder meer geholpen met het bouwen van een school in Zuid-Afrika en is een rollator gerealiseerd voor een jongetje in Zimbabwe.

Connectie
Een van de drijvende krachten achter de stichting is Mieke Breuers, die veel tijd investeert in de stichting. Dat de werkzaamheden zich richten op Afrika is niet gek: al vanaf jongs af aan werd zij aangetrokken tot het continent.

"Ik heb ooit als kind geroepen dat ik later voor de kinderen in Afrika ga zorgen." Het was waarschijnlijk haar opa die al vroeg de connectie maakte met Afrika. "Mijn opa ging vaak naar Afrika en nam spullen mee terug en die stonden dan bij ons thuis. Speren, trommels en maskers: ik ben ermee opgegroeid," vertelt Mieke.

Reizen
Desondanks duurde het nog vele jaren voordat ze daadwerkelijk iets ondernam. "Je groeit hier op en dan komt het er niet van. Uiteindelijk ben ik vanaf 2004 rondreizen gaan maken door Afrika."

Vier jaar later begon ze met twee buren met het ondersteunen van kleinschalige projecten in Afrika. "Wij helpen nu meerdere projecten en het gelukspoppetje is in de loop der tijd het handelsmerk geworden van de stichting."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant