Ouderen van Amaris voor Anker samen op stap met vrijwilligers dankzij de Vrijwilligerscentrale.
Ouderen van Amaris voor Anker samen op stap met vrijwilligers dankzij de Vrijwilligerscentrale.

'Kerstzwaan-kleef-aan'-actie krijgt vervolg

Algemeen

HUIZEN - Een groep bewoners van Amaris Voor Anker, allemaal ouderen in een rolstoel, kregen met behulp van een 'zwaan-kleef-aan'-actie van de Vrijwilligerscentrale maandag een leuke dag voorgeschoteld met een bezoekje aan tuincentrum Rebel.

Omdat er zo veel aanmeldingen waren van vrijwilligers, krijgt deze actie maandagmiddag 21 december een vervolg. Dan is er een wandeling met bewoners van De Marke. Zij gaan naar de kerststal op de Kombuis.

Vrijwilligerswerk
Een aantal keer per jaar organiseert de Vrijwilligerscentrale deze activiteit om nieuwe mensen in aanraking met vrijwilligerswerk te brengen. De centrale wil daarmee laten zien dat er ook voor mensen met weinig tijd en volle agenda's dingen te doen zijn die zinvol en behulpzaam zijn.

Vier van de tien mensen deed afgelopen maandag voor het eerst vrijwilligerswerk. De anderen waren al her en der actief, onder andere als vaste vrijwilliger bij de VC Vrijwillige Thuishulp. 

Aanmelden
Wie maandag 21 december als vrijwilliger meewil, moet zich aanmelden via m.lindeman@vchuizen.nl of via de Vrijwilligerscentrale. Om 13.00 uur wordt verzameld bij de Vrijwilligerscentrale aan Plein 2000.

Uit de krant