Afbeelding

Nieuwe fietsen en jassen voor surveillerende buurtcoaches

Algemeen

HUIZEN – De buurtcoaches hebben zes nieuwe surveillancefietsen overhandigd gekregen voor hun werk. Met deze fietsen zijn ze veel wendbaarder en kunnen ze sneller op een locatie aanwezig zijn.

"Wij zijn een verlengstuk van de bevolking", aldus Hakim Akalai, coördinator van de coaches. Daarnaast kregen ze jassen waardoor ze goed herkenbaar zijn.

Rust
De vrijwillige buurtcoaches zetten zich in voor de rust in een wijk en het tegengaan van overlast door jongeren, zoals doelloos rondhangen, vandalisme en agressief gedrag.

Daarnaast proberen zij zich ook in te zetten voor een betere sfeer in een wijk, meer verbinding te creëren en ouders meer betrokken te krijgen bij wat de kinderen doen. Het project is een initiatief van de gemeente in samenwerking met jongerenwerk van Versa Welzijn.

Kostmand
In winkelcentrum Kostmand zijn deze buurtcoaches al een tijdje actief en is het project een groot succes. Een aantal - Marokkaanse - vaders is daar de straat op gegaan om overlast van jongeren tussen de 12 en 20 jaar tegen te gaan.

Akalai verklaart dat negentig procent van de overlast die deze jongeren veroorzaken te maken heeft met verveling. "Er is te weinig te doen." Door de verveling gaan veel jongeren hangen of kattenkwaad uithalen, vaak tot ergernis van buurtbewoners.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant