De meiden van de Dr. Maria Montessorischool vertellen over hun project om waterverspilling tegen te gaan. Ze werden uiteindelijk tweede.
De meiden van de Dr. Maria Montessorischool vertellen over hun project om waterverspilling tegen te gaan. Ze werden uiteindelijk tweede.

Markt der Mogelijkheden afsluiting Noordpoolacademie

Algemeen

HUIZEN - Leerlingen van onder andere de Flevoschool en de Dr. Maria Montessorischool hebben dinsdagmiddag in Scholengemeenschap Huizermaat hun projecten gepresenteerd tijdens de afsluiting van de Noordpoolacademie. Alle projecten hadden te maken met duurzaamheid en het tegengaan van klimaatveranderingen.

"Daar willen we de leerlingen bewust van maken en we willen hen laten inzien dat ze zelf iets kunnen doen om bijvoorbeeld tegen te gaan dat de zeespiegel stijgt", legt Marijke Schrekkerman uit. Zij is de contactpersoon tussen de deelnemende scholen in de regio en de Stichting Oikos die het programma rond de Noordpoolacademie heeft bedacht.

Expeditie
Aanleiding voor dit programma was een expeditie van Bernice Nooteboom naar de Noordpool twee jaar geleden. Bij de aftrap van het programma zes weken geleden kregen de leerlingen dan ook een inspirerende lezing van Bernice zelf.

"Doel van het programma is om ook kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool en klas 1, 2 en 3 van de middelbare school bij de klimaatverandering te betrekken en ze zelf te inspireren om iets te gaan doen."

Pitchtraining
Om ze daarbij te helpen kregen ze ook een pitchtraining waarin ze leerden om kort en bondig hun idee aan de man te brengen. Dat deed bijvoorbeeld Madelief samen met haar klasgenoten Eline, Eva en Jessica van de Dr. Maria Montessorischool bij het HuizerNieuws.

Zij belde enige weken geleden op en wilde graag wat publiciteit voor hun actie om water te besparen. Ze hadden posters gemaakt en hadden een drogisterij bereid gevonden om te helpen met een lootjesactie om aandacht te vragen voor waterverspilling.

Presentatie
Dinsdag hebben zij ook ter afsluiting van het project een presentatie gehouden om te laten zien aan de anderen wat zij allemaal hebben gedaan en werden daarmee tweede.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant