Afbeelding

Explosieve stijging van klachten over vuurwerk

Algemeen

HUIZEN – Het Vuurwerkmeldpunt Huizen wordt overladen met klachten van overlast van vuurwerk. Bij het meldpunt waren begin vorige week rond de 230 klachten binnengekomen. Dat is een verdrievoudiging vergeleken met het aantal klachten van vorig jaar. En de piek moet nog komen.

Dat meldt initiatiefnemer en CDA-raadslid Ruben Woudsma. De klachten die binnenkomen gaan voornamelijk over de harde knallen en het vroegtijdig afsteken van vuurwerk. "Vooral die zware granaten en bommen, afkomstig uit Duitsland en België, vinden mensen vervelend."

Beu
Al meerdere jaren bestaat het meldpunt, maar dit jaar lijken bewoners het meldpunt massaal te bereiken. Deels heeft dit te maken met het feit dat het meldpunt meerdere malen is genoemd in verschillende media, waardoor het naamsbekendheid krijgt.

Daarnaast gelooft het CDA-raadslid ook dat mensen een signaal willen afgeven. "Het lijkt erop dat de inwoners het meer en meer beu aan het worden zijn. Het past wel in de lijn der verwachting", vertelt Woudsma. Daarbij valt hem op dat er steeds vroeger klachten binnen komen.

Hoogtepunt
Op dit moment staat de teller dus al op ongeveer 230 klachten. Het raadslid verwacht echter dat dit nog lang niet het hoogtepunt is. "Ik verwacht dat dit nog gaat stijgen. De schoolvakanties zijn nu begonnen, dus de jongeren hangen niet meer op school rond. De echte piek krijg je rond de 31ste, als er vuurwerk afgestoken mag worden."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant