Ondernemers op het Plein 2000 hebben last van hangjongeren.
Ondernemers op het Plein 2000 hebben last van hangjongeren.

Hangjongeren zorgen voor overlast Plein 2000

Algemeen

HUIZEN - Overlast, vernielingen en potentiële klanten die weglopen: een groepje hangjongeren en scholieren op en rondom het Plein 2000 zorgen al langere tijd voor veel overlast.

Ondernemers zijn al jaren bezig met het aankaarten van de problemen en hebben inmiddels zelf ook maatregelen getroffen. "Ik ben een maandsalaris kwijt aan beveiliging", aldus een van de ondernemers.

De afgelopen weken is er veel geschreven en gezegd over de situatie in Winkelcentrum Oostermeent. Na de vuurwerkincidenten werd er een plan van aanpak gepresenteerd, drie camera's opgehangen en is de politie druk bezig met het opsporen van daders, die inmiddels opgepakt zijn.

Groep jeugd
Minder aandacht is er voor overlast die wordt veroorzaakt door jongeren op Plein 2000 in het centrum van het dorp. "Het is een groep jeugd die bestaat uit heel veel gasten die thuis de straat op worden gestuurd en dan gaan hangen op Plein 2000", vertelt een ondernemer die anoniem wil blijven.

"Wij hebben daar constant last van. Ze jagen potentiële klanten weg waardoor je een stuk omzet misloopt en er wordt veel gesloopt. Reclameborden, prullenbakken, bankjes en zelfs roosters van de ventilatoren. Dat kost heel veel geld om te vervangen en daar zijn wij helemaal klaar mee."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant