Als vluchtelingen mogen blijven, worden ze statushouders en deze wil de gemeente nu vestigen in het schoolgebouw van De Wijngaard.
Als vluchtelingen mogen blijven, worden ze statushouders en deze wil de gemeente nu vestigen in het schoolgebouw van De Wijngaard.

Statushouders in school Jacob van Campenstraat

Algemeen

HUIZEN - Het college van burgemeester en wethouders heeft het voornemen statushouders en jongvolwassenen te gaan huisvesten in het schoolgebouw van De Wijngaard aan de Jacob van Campenstraat 1.

Eind 2016, begin 2017 zouden hier in ieder geval twaalf wooneenheden voor statushouders gerealiseerd moeten zijn. Daarnaast komen er negen wooneenheden voor jongvolwassenen met woonbegeleiding van Sherpa en vier eenheden voor sociale huur. Het plan wordt gerealiseerd in overleg met De Alliantie.

De Wijngaard
Het voorgenomen besluit betekent dat De Wijngaard, de huidige gebruiker van het gebouw, gaat verhuizen naar locatie De Werf aan het Ellertsveld. De gemeente heeft hierover gesproken met de school.

De verhuizing van De Wijngaard is gepland in de zomervakantie van 2016. Ouders van leerlingen van deze school worden geïnformeerd door het schoolbestuur.

Uitsluitend gezinnen
Het is de bedoeling dat de statushouders die er gevestigd worden uitsluitend gezinnen zijn of te herenigen gezinnen. "Omwonenden van de Jacob van Campenstraat zijn per brief geïnformeerd en daarbij uitgenodigd voor een inloopmoment op de locatie."

Zij kunnen dan eventuele vragen stellen over de plannen. Ook heeft de gemeente een e-mailadres aangemaakt voor vragen of reacties: jacobvancampenstraat@huizen.nl.

Eind mei definitief besluit
Uiterlijk eind mei ligt er een definitief besluit over hoe de locatie aan de Jacob van Campenstraat geschikt wordt gemaakt.

De Springplank
Ook laat wethouder Marianne Verhage weten oog te hebben voor de problemen die er nu ontstaan voor De Springplank. Door de verhuizing van De Wijngaard, kunnen zij geen gebruik meer maken van de gymzaal.

De school moet als de plannen doorgaan voor gymlessen gebruik gaan maken van een gymzaal aan de Damwand en hiermee verdubbelt de loopafstand van de leerlingen. De gemeente gaat onderzoeken hoe dit op te lossen is.

Uit de krant