Johan Remkes was vanmiddag op werkbezoek in Laren en ging daar in op een mogelijke fusie tussen Huizen en de BEL-gemeenten.
Johan Remkes was vanmiddag op werkbezoek in Laren en ging daar in op een mogelijke fusie tussen Huizen en de BEL-gemeenten.

Remkes: 'Toonzetting Huizen onverstandig in fusiedebat'

Algemeen

HUIZEN - Commissaris van de Koning Johan Remkes heeft vanmiddag na zijn bezoek aan Laren laten weten de toonzetting van Huizen in het kader van een bestuurskrachtmeting en een eventuele fusie tussen deze gemeente en Blaricum, Eemnes en Laren "onverstandig" te vinden.

"Het is nooit goed als de grootste gemeente zegt dat de anderen maar bij haar moeten aanschuiven. Grotere gemeenten kiezen er vaker voor om deze houding aan te nemen, maar zo werkt het niet."

Brief oppositie
Bij navraag bleek de commissaris van de Koning niet op de hoogte te zijn van de brief die de oppositie van Huizen heeft gestuurd aan de provincie om vooral alle opties open te houden en eerst de uitslag van het bestuursonderzoek af te wachten.

Wel gaf hij aan dit een verstandiger keuze te vinden. "Vaak wordt Haarlem gezien als het Pyongyang van het Spaarne, maar deze mensen zijn nooit in Pyongyang geweest. De provincie is verantwoordelijk voor de bestuurskracht van de regio, maar dat willen we in overleg met de betrokkenen doen."

Uit de krant