Blinde deur einde van blindengeleidestrook | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Blinde deur einde van blindengeleidestrook

HUIZEN - Luc Witmans maakte van de week een opmerkelijke foto in het Oude Dorp van Huizen. Daar heeft de gemeente een blindengeleidestrook aangelegd die uit lijkt te komen op een blinde deur.

Bij zijn foto schrijft Luc: "De gemeente Huizen heeft een hulpweg voor blinden aangelegd op de Lindenlaan bij het Raadhuisplein. Achter het glas is een deur te zien, of de blinde daar blij mee is?"

Richtlijnen
De gemeente laat in een reactie weten dat de stroken volgens de richtlijnen en in overleg met Visio zijn aangelegd. "Met Visio is namelijk een ronde door het dorp gemaakt."

"In de praktijk lopen blinden en slechtzienden met hun stok langs de gevel. Op het moment dat ze op deze strook stappen, weten ze dat ze kunnen afslaan, naar links of naar rechts, afhankelijk van welke kant ze naar de oversteekplaats komen."

Etalage
De filiaalmanager van DiDi in de Kerkstraat is zich van geen kwaad bewust. "Die deur zit in deze smalle etalage zodat ik daar eventueel posters kan ophangen."

"Ik heb van de week wel gezien dat de gemeente bezig was met de straat, maar wist niet dat dat voor een blindengeleidestrook was. Ik ga straks even kijken, maar dit is echt toeval."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>